Risico inventarisatie en evaluatie, RI&E, risico matrix
Risico inventarisatie en evaluatie, RI&E, risico matrix
Risico inventarisatie en evaluatie, RI&E, risico matrix

Met een RI&E breng je alle risico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart. Daarna ga je aan de slag met het verkleinen of weghalen van de risico’s. Met als doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Want een gezonde en veilige werkplek zorgt voor meer werkplezier. En dat is goed voor je medewerkers én je bedrijf.

Ben ik RI&E plichtig?

Moet ik een RI&E toetsen?

Wat gebeurt er als ik geen RI&E heb?

Wat levert een RI&E mij op?

Als je medewerkers in dienst hebt, ben je werkgever en is een RI&E verplicht. Voor het niet hebben van een RI&E kun je direct een boete krijgen. Sinds 2021 wordt er vaker en strenger gecontroleerd door de , dus wees op tijd voorbereid. Naast dat je een boete wil voorkomen, is het natuurlijk nog belangrijker dat je medewerkers in een veilige en gezonde omgeving werken. Zo blijven je medewerkers gezond en daarmee je bedrijf ook! 

In de meeste gevallen ben je verplicht je RI&E te laten . Een belangrijke stap, omdat je zo weet of alles juist gedaan is en je medewerkers goed beschermd zijn tegen de risico’s. Er zijn een paar situaties waarin toetsing niet nodig is. Of het wel of niet moet, hangt bijvoorbeeld af van de grootte van je bedrijf en het soort RI&E-instrument dat je hebt gebruikt. 

Als je werkgever bent en medewerkers in dienst hebt, ben je verplicht een RI&E te hebben. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleert sinds 2021 steeds vaker op het hebben van een RI&E. In de  is vastgelegd dat ze de RI&E en het Plan van aanpak mogen inzien wanneer ze dit willen.

Heb je geen RI&E en komt er inspectie? Dan kun je een boete krijgen. Ook als er een ongeluk gebeurt op het werk, kan het dat er om je RI&E wordt gevraagd. Kun je die na het ongeluk niet laten zien omdat je er geen hebt, dan kan je een boete of zelfs een  krijgen. Daarnaast betekent het niet hebben van een RI&E dat je mogelijk  over het hoofd ziet. Voor medewerkers is het ook fijn dat ze weten dat je over risico’s hebt nagedacht.

Met een RI&E zet je alle arbeidsrisico’s binnen je bedrijf op een rij. Daarna kun je aan de slag met het verkleinen of weghalen van de risico’s.

Sommige risico’s in je bedrijf zijn duidelijk, bijvoorbeeld risico’s door werken met gevaarlijke stoffen of het tillen van zware spullen. Maar er zijn ook risico’s die niet zichtbaar zijn. Denk aan werkdruk, stress of discriminatie. Om je medewerkers tegen de risico’s te beschermen, breng je ze allemaal in kaart. Voor sommige risico’s is verdieping verplicht. Bij het werken met gevaarlijke stoffen bijvoorbeeld.