Intercom/ toegangscontrole

Salto-
Intercom

Intercomsysteem

Een intercomsysteem is een communicatiesysteem tussen twee of meer locaties binnen een gebouw of complex. Het systeem maakt het mogelijk om met elkaar te communiceren en is nuttig om bezoekers te spreken voordat ze toegang krijgen tot een gebouw, of om intern met elkaar te communiceren wanneer men niet bij elkaar in de buurt is.

Er zijn verschillende soorten intercomsystemen, zoals audio-intercoms die alleen gesproken communicatie ondersteunen, en video-intercoms die ook videobeelden van de persoon aan de deur kunnen weergeven. Er zijn ook draadloze intercomsystemen beschikbaar die de communicatie tussen verschillende draadloze apparaten ondersteunen, zoals smartphones.

Hikvision-Intercom

Toegangscontrolesysteem

Toegangscontrole is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om te bepalen wie toegang heeft tot een bepaald gebied, gebouw of kamer. Het systeem wordt gebruikt om de toegang te beperken tot geautoriseerde personen en om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten toegangscontrolesystemen, waaronder traditionele sleutels en sloten, wachtwoordbeveiliging, magnetische kaarten, biometrische scanners en gezichtsherkenning. Zo kan bijvoorbeeld biometrische toegangscontrole het gezicht, de iris, de vingerafdruk of de stem van een persoon scannen om te controleren of hij of zij bevoegd is om toegang te krijgen.

Toegangscontrole is belangrijk voor de beveiliging van gebouwen, bedrijven en gevoelige informatie. Het helpt bedrijven om niet-geautoriseerde toegang door werknemers, klanten of indringers te voorkomen.

Automatische deuren

Bezoekers verwelkomen, bezoekersstromen sturen en beveiligen, het binnenklimaat constant houden en speciale ruimtes goed afsluiten, dat kan met automatische deurenvoorzieningen. 

Zorgwoning:

Automatische deuren zijn voor rolstoel gebonden bewoners een uitkomst. Voor hem is het (bijna) onmogelijk om deuren met de hand te bedienen. Door de bestaande deuren te automatiseren kan de zelfstandigheid zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Horeca:

Automatische deuren in uw horecagelegenheid bieden meer dan alleen het gemak en een gastvrij gevoel voor uw klanten. Het zorgt ook voor gebruiksgemak bij uw personeel. Bijvoorbeeld wanneer zij met de handen vol naar het terras buiten lopen.

Hotel:

Een automatische deur in uw hotel, dit is niet meer weg te denken. Met grote hoeveelheden bezoekers die vaak ver van huis zijn en met bagage reizen, moeten hotels voldoen aan een zeer hoog niveau van veiligheid en comfort.