BHV, Reanimatie, Cursus, BHV cursus
BHV, Reanimatie, Cursus, BHV cursus
BHV, Reanimatie, Cursus, BHV cursus
BHV, Reanimatie, Cursus, BHV cursus

Wat is BHV en wat betekent het? BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening en burgerhulpverlening. BHV is verplicht voor werkgevers en de BHV’ers zorgen voor een veilige omgeving binnen uw organisatie. Zorg er met een BHV cursus voor dat er altijd een BHV’er aanwezig is. Hij of zij weet hoe te handelen in een noodsituatie om u en anderen snel in veiligheid te kunnen brengen. In dit artikel vertellen wij alles over BHV.

De taken van een BHV’er

Wat zijn de taken van een BHV’er? De BHV’er zorgt er binnen het bedrijf voor dat u bent voorbereid op eventuele calamiteiten en noodsituaties. De taken van BHV staan omschreven in de Arbowet, artikel 15:

– Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. 

– Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen

– Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of inrichting

BHV diploma halen en geldigheid

Na het volgen van een BHV cursus en nadat u competent bent verklaard, heeft u recht op het BHV certificaat. Een BHV diploma laat zien dat u de BHV taken uit kunt voeren. BHV’ers dienen elk jaar terug te keren voor een BHV herhaling om het diploma BHV opnieuw te verlengen voor één jaar. In veel gevallen komen BHV’ers weinig in actie. Daardoor is het juist belangrijk en verplicht om te herhalen. De vaardigheden worden opnieuw geoefend. Weet u bijvoorbeeld nog hoe u iemand in de stabiele zijligging legt of iemand met een verslikking helpt?

BHV, Reanimatie, Cursus, BHV cursus